Philip Milanov heeft bij zijn eerste wedstrijd van het zomerseizoen weinig moeite gekend met de EK-limiet. Op de Athletics Classic-meeting in Herentals ging de 26-jarige discuswerper vlot voorbij de vereiste 63m50 met een degelijke 64m09.

Milanov trapte zijn outdoorseizoen af met 63m32 in zijn eerste poging. Bij de twee daaropvolgende pogingen liet hij geen geldige worp optekenen, bij de vierde beurt was het wel raak. Met 64m09 bleef hij nog een paar meter verwijderd van zijn nationaal record (67m26), maar doet hij ruim een halve meter beter dan het EK-minimum (63m50). Op de voorlopige Europese jaarranglijst nestelt de Bruggeling zich op de zesde plaats, regerend wereldkampioen Gudzius (68m98) torent er momenteel samen met de Oostenrijker Weißhaidinger (68m21) en de Zweed Stahl (68m03) bovenuit. (later meer)