De deelnemerslijst voor het BK AC en het BK meerkamp van komend weekend is zopas bekendgemaakt. In tegenstelling tot de voorbije jaren werken de meerkampers ook hun nationale titelstrijd af in het Koning Boudewijnstadion. Hanne Maudens en Niels Pittomvils zijn daar de favorieten bij uitstek. Op de individuele nummers prijken met onder meer Kevin en Jonathan Borlée, Thomas Van der Plaetsen, Ben Broeders, Camille Laus en Anne Zagré heel wat mooie namen op de deelnemerslijst.

De voorgaande jaren draaide het bij het BK AC naast de nationale titelstrijd dikwijls ook rond het jagen op limieten voor internationale kampioenschappen. Bij gebrek aan dat laatste ligt de focus deze keer volledig op die felbegeerde Belgische titel. De deelnemerslijst is er daarom niet minder aantrekkelijk op aangezien heel wat Belgische toppers aanwezig zullen zijn.

Het overgrote deel van de Belgische top tekent dus present, al zijn er enkele opvallende afwezigheden. Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Fanny Smets, Eline Berings, Hanne Claes en meerkampster Nafi Thiam zijn daar enkele voorbeelden van. Door onder meer andere wedstrijdplannen of blessures moeten zij verstek geven voor het kampioenschap. In het geval van Sacoor dwarsboomde een vervroegde terugkeer naar de Verenigde Staten zijn kansen om zijn titel op de 400m te verlengen.

De komende dagen mag u zich nog verwachten aan een uitgebreide voorbeschouwing van dit BK AC en meerkamp. De volledige deelnemerslijst van het BK AC kan u alvast hier raadplegen. Die van het BK meerkamp vindt u hier terug.