Jimmy Vicaut heeft er een mooi seizoen opzitten. De Parijzenaar werkte een mooi indoorgedeelte af door onder meer op zijn eerste Frans kampioenschap als senior meteen de titel te pakken op de 60m. Zo verwees hij daar zijn sterke landgenoten Emmanuel Biron en Christophe Lemaitre naar respectievelijk plaatsen twee en drie. Het hoogtepunt kende hij echter een drietal weken later in Göteborg. Daar kroonde de net 21 jaar geworden rookie zich tot Europese kampioen op de 60m. Het hoogtepunt voor bijna alle sprinters zat er dan nog aan te komen natuurlijk, het wereldkampioenschap outdoor.

Jimmy, die op het WK in 2011 te Daegu de finale haalde op de 100m en daarmee de op één na jongste atleet ooit was die dit voor elkaar bracht, wou natuurlijk ook in Moskou de laatste ronde bereiken. Hij haalde het echter net niet doordat hij 3de eindigde in zijn halve finale en net buiten de beste verliezende tijden viel. Zijn tijd van 10″01 was op de voorgaande wereldkampioenschappen altijd goed voor een stek in de finale, maar dit jaar dus niet… Zijn landgenoot Christophe Lemaitre, die hij op het nationaal kampioenschap nog ruim versloeg, haalde ten koste van Vicaut de laatste finaleplaats binnen. Slechts een honderdste verschil was er tussen beide tijden, maar één honderste is er één te veel hé. Toch kan de spurtbom terugkijken op een mooi seizoen waarin hij zijn snelle benen meer dan ooit getoond heeft. Het Franse Canal+ volgde Jimmy Vicaut geruime tijd en maakte een documentaire over de aanloop naar het kampioenschap, en het WK zelf. Bekijk deze hieronder.