tdr team distance runnersLange afstandsloper Willem Van Schuerbeeck zocht onlangs de expertise op van het Nederlandse TDR-team. Onder meer via zijn sponsor maakte hij zo de link met het gekende halve fond- en fondteam. Onder leiding van Guido Hartensveld en met Michel Butter als trainingsmaatje hoopt Van Schuerbeeck zo een stapje hoger te zetten. In Berlijn beoogt hij alvast een tijd onder de 2u15′. “Ik kijk echt op naar Michel Butter. Dus het is bijzonder leuk om met hem te kunnen trainen”, klinkt Van Schuerbeeck. “Met deze samenwerking hoop ik een stapje hogerop te komen en dan zal het EK in Z├╝rich overigens nooit veraf zijn. We zien wel waar we uitkomen.”

EDIT: in het oorspronkelijke artikel was sprake van een “overstap”. Die terminologie bleek onduidelijk. Van Schuerbeeck zou enkel op schema’s van Hartensveld trainen en zo dus ook vaak hun trainingsgroep opzoeken. Om een echte overstap naar het TDR gaat het dus niet.

Bekijk het volledige interview (Losse Veter) hieronder.

2 REACTIES

  1. Voor alle duidelijkheid… Willem Van Schuerbeeck is NIET overgestapt naar TDR! Wel is hij overgestapt naar Guido Hartensveld als nieuwe coach.

  2. Beste Stan,

    Bedankt voor de opmerking. Die verduidelijking werd echter ook al aangebracht in het artikel zelf.

    Groeten

Reacties zijn gesloten.