20130731-143326.jpgUsain Bolt, regerend wereld- en Olympisch kampioen op de 200m en koning van de sprint, zegt een tijd onder de 19″ waard te zijn op de halve baanronde. Dat zegt de Jamaicaan in het online magazine Spikes.

“Ik voel me goed. Ik ben in goede vorm, heb hard getraind de afgelopen periode en moet nu enkel nog de puntjes op de i zetten,” zet Bolt zijn ambities voor het WK kracht bij. “Ik ben meer dan klaar voor Moskou.”

Regerend wereldkampioen en landgenoot van Bolt, Yohan Blake, is er niet bij. In Daegu in 2011 veroorzaakte Bolt toen een valse start in de finale. “Daar denk ik nu niet meer aan,” zegt Bolt. “Toen was ik bijzonder teleurgesteld omdat ik wist dat ik in goede doen was. Maar dat is het verleden, nu focus ik me enkel nog op Moskou.”

Of er ook in Moskou mogelijks wereldrecords inzitten, had Lightning Bolt het volgende over kwijt. “Natuurlijk kan dat. Ik zou een technisch perfecte wedstrijd nodig hebben, maar ik ben er zeker toe in staat. Vooral op de 200m zou ik bijzonder graag onder die 19″ geraken. Dat zou iets speciaal zijn.”

Lees het volledige interview hier (Engels)