Rani Nagels en Sofie Daelemans - Foto: Jasper Jacobs
Rani Nagels krijgt hier de stok van Sofie Daelemans. “De wedstrijden in Dublin hebben mijn EK gehypothekeerd!”, benadrukt Rani.  – Foto: Jasper Jacobs

De selectie voor het EK in Rieti telt op dit moment al 14 atleten en 1 ploeg. Eén van die 14 is Rani Nagels. De 18-jarige atlete van de LAT zal ons land verdedigen op de 400m. Haar voorbereiding op het EK verliep verre van vlot. Een twee weken geleden werd ze nog laatste op de Europabeker in Dublin op de individuele baanronde. “Ik kwam aan de start met een – naar mijn mening –  lichte verkoudheid. Achteraf bleek er meer aan de hand dan een lichte verkoudheid alleen.” Rani had echter wel een probleem, want de volgende dag moest ze deel uitmaken van de 4x400m-ploeg. “Mijn trainer adviseerde mij via telefonisch contact niet te starten de volgende dag en mij eens te laten onderzoeken door de bondsdokter.” De dokter stelde vast dat de pas afgestudeerde studente Latijn-Grieks opgezwollen klieren en een keelontsteking had. De delegatie verzocht ze met aandrang om toch te lopen en Rani ondervond er naar eigen zeggen de gevolgen van. “Meteen bij thuiskomt heeft een bloedanalyse uitgewezen dat ik te kampen had met een ernstige infectie.”

Hierdoor is de atlete wonende in Brasschaat haar voorbereiding verstoort geraakt. Nu hoopt ze vooral om fris aan te start te staan van het Europees kampioenschap en dan zal ze zelf wel zien hoe het gaat. “Mijn eerste Europese kampioenschap moet de kers op de taart worden van een mooi seizoen!”