Thomas Smet wierp zijn speer vorig weekend op de Europabeker nog 64m24 ver en daarmee werd hij 7de. - Foto: Jasper Jacobs
Thomas Smet wierp zijn speer vorig weekend op de Europabeker nog 64m24 ver en daarmee werd hij 7de. – Foto: Jasper Jacobs

Speerwerper Thomas Smet heeft gisteren zijn seizoensbeste naar 75m61 opgekrikt. “Ik voelde mij vrij goed tijdens de wedstrijd desondanks ik donderdag nog getraind had en het ook regende tijdens de wedstrijd! Ik kan zeker nog verder!”, reageerde Thomas tevreden. Daarmee werd de 24-jarige atleet van Olse Merksem 4de in een sterk deelnemersveld in het Franse Reims. De overwinning was voor Roman Avramenko. De Oekraïner, die ook zal deelnemen aan de KBC Nacht, liet een beste worp van 83m87 optekenen.

Aan welke wedstrijd Thomas nog zal deelnemen deze zomer is nog afwachten. Hij hoopt alleszins om zich bij het sterke deelnemersveld in Heusden te vervoegen, maar hij heeft nog antwoord gekregen of hij mag deelnemen of niet. Thomas’ hoofddoel wordt deze zomer het Belgisch kampioenschap en zijn seizoensbeste wil hij graag ook nog wat verbeteren.

De volledige uitslagen van Reims zijn hier te bekijken.