Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

In de selectie voor de Europabeker van afgelopen weekend zaten veel groentjes. Onder meer Imana Truyers mocht voor het eerst ons land verdedigen in de First League in Dublin. “Ik had een glimlach tot over mijn oren toen ik het bericht te horen kreeg dat ik deel uitmaakte van de selectie voor de Europabeker  en ik stond te trappelen om het vliegtuig op te springen voor mijn eerste internationaal kampioenschap op de piste.” 17’12″85 en een tiende plaats op de 5000m was het resultaat voor de ‘Zwarte Parel’. De EK-limiet voor Tampère zat er niet in, de omstandigheden waren te winters. “Ik ben iemand die het moet hebben van aan het begin een strak tempo. Door de verschillende speldenprikken tijdens de wedstrijd moest ik de groep helaas lossen.” De atlete van AVT kwam toch nog op een tiende plaats over de finish. “Ik verloor nipt de 4 punten van een Bulgaarse, maar dit smaakt echt naar meer!”

Imana deelt net als Jolien Boumkwo de mening dat de Belgische ploeg een grote toekomst heeft. “Het is een enorme jonge ploeg met veel gedrevenheid, dus ik denk wel dat deze ploeg binnen enkele jaren een pak verder zal staan.” Na een blessure aan de achillespees moet ze het kampioenschap uit haar hoofd zetten. Maar de 19-jarige kijkt daarom niet minder uit naar de tweede helft van het zomerseizoen.“De Flanders Cup in Oordegem, de KBC Nacht, het Belgisch kampioenschap voor alle categorieën en nog enkele buitenlandse wedstrijden staan nog op mijn programma. Ik hoop natuurlijk daar weer snelle tijden neer te zetten!”