Nadat eerder het A-staal van de Jamaicaanse spurtster Veronica Campbell-Brown positief werd bevonden op het vochtafdrijvend middel Lasix, werd nu ook het B-staal positief getest op diezelfde stof. Daarmee lijkt het net zich te sluiten rond de drievoudig Olympisch kampioene. 

Lasix is op zichzelf is geen stimulerend middel, maar het wordt bij sporters gebruikt om andere prestatiebevorderende middelen te maskeren. Met haar 18 medailles op Olympische Spelen en wereldkampioenschappen was Campbell-Brown de succesvolste sprintster sinds Marion Jones, die net als Campbell-Brown nu hard van haar voetstuk viel.

Ook andere Jamaicaanse spurters kwamen de laatste jaren in opspraak. Ook Yohan Blake werd geschorst en mistte daardoor het WK in 2009. Ook Shelly Ann Fraser-Pryce was hetzelfde lot beschoren nadat bij haar sporen van oxycodon werden gevonden. Steve Mullings, lid van de Jamaicaanse 4x100m aflossingsploeg, testte vorig jaar al een tweede maal positief. De Jamaicaanse overheid liet al weten het budget voor dopingopsporing op te trekken met zo’n 14 procent.