Vandaag staat in Kessel-Lo inmiddels de vierde manche van de Flanders Cup op het programma. Na Sint-Niklaas, Lokeren en de IFAM in Oordegem is het nu de beurt aan DCLA voor hun jaarlijkse Meeting voor Mon. Deze keer niet in augustus, zoals andere jaren, maar in de voor studenten moeilijke maand juni. Toch kan de organisatie uitpakken met enkele klinkende namen en hoopt het op nog enkele limieten voor de (jongeren)kampioenschappen. 

Aaron Botterman op de Flander Cup Kessel-Lo - Foto: Jasper Jacobs
Aaron Botterman op de Flander Cup Kessel-Lo – Foto: Jasper Jacobs

Zo wordt het vandaag uitkijken naar onder meer Hanne Claes op de 200m. Ze plaatste zich al voor het EKU23 op die afstand, maar vandaag krijgt ze de tegenstand van de Nieuw-Zeelandse Monique Williams. 

Marjolein Lindemans bewees dit jaar al bijzonder scherp te staan op de hoge horden, het hoog- en verspringen. In Kessel-Lo hoopt ze het niveau van haar kogelstoten en speerwerpen wat op te krikken. Wel op hun vertrouwde horden zijn Adrien Deghelt en Dario de Borger. 

Ali Hamdi haalde vorige week zijn selectie voor de Universiade in Kazan binnen. Op de IFAM in Oordegem dook hij voor de eerste maal onder de 3’40″00 op 1500m. Vandaag wil hij zijn snelle benen tonen op de 800m. Jan Van Den broeck doet een nieuwe poging om onder de 1’46 te finishen. Aaron Botterman, Brecht Bertels en Walen Quentin Kebron en Pierre-Antoine Balhan mikken allemaal op een kampioenschap. Wesley de Kerpel was op de IFAM nog te zien op de 5000m. Hij kwam er niet bij zijn verhoopte 14’00, maar probeert het net als Hamdi in Leuven een trapje lager. Hem zien we aan het werk op de 1500m. Trainingspartner Lukas Van Ascche hoopt op een duik onder de 3’50.

De organisatie voegde in laatste instantie nog een 3000mSt toe aan het programma bij de heren. En hoopt zo op de komst van de benadeelden van de afgelaste wedstrijd op de IFAM. Vooral Jonathan Dekeyser wordt er de sterke man. Bij de dames hoopt Charlotte Sijmens in een voor de rest volledig internationaal gezelschap op haar selectie voor het EKU20 in Rieti.

In laatste instantie mocht de organisatie eveneens kersvers wereldrecordhoudster Marieke Vervoort verwelkomen. In Leuven start ze op de 400m en 200m voor wheelers.

Volg hier de Live Updates:

Update 16u30: De meeting werd reeds om 14u opgang geschoten met het hamerslingeren. Hierin waren het vooral enkele Duitsers die stevig uitpakten. Marieke Vervoort probeerde omstreeks 16u haar eigen WR op de 400m scherper te stellen maar in een eenzame race bleef ze steken op 1’08″87. Volgende nummer was de 400m voor valide atleten en hier viel onmiddellijk de eerste internationale limiet te noteren. De Nederlandse Lisianne De Witte liep 53″67 de Nederlandse U23 limiet. In haar zog liepen ook enkele belgen naar sterke tijden. Laetitia Libert was eerste Belgische in 54″38, Sofie Daelemans dook met 54″47 voor het eerst onder de 55″ en Rani Nagels dook, in voorbereiding op het EK junioren, ook nogmaals onder de 55″ met 54″86. In reeks 2 liep Scholiere Hanne Maudens naar 56″45, hiermee voldoet ze aan de EYOF limiet, maar deze selectie sloot helaas voor Hanne reeds vorige week.

Update 17u30: Opnieuw zorgt een Nederlandse voor de volgende internationale limiet al steelt Hanne Claes de show. Op de 200m liep Laura De Witte naar 24″18 waardoor ze zich plaatst voor het EK voor junioren in Rieti. De overwinning ging naar een alweer zeer sterke Hanne Claes, met een tijd van 23″26 evenaart ze ook haar persoonlijke record dat ze vorig jaar neerzette tijdens het EK. Met deze tijd voldoet ze uiteraard nogmaals aan de EK U23 limiet.
Bij de heren ging de overwinning op de 200m naar Julien Watrin in een tijd van 21″21. Voor deelname aan het EK Beloften in Tampere moet hij nog iets sneller, de gevraagde tijd is 21″05.

Update 18u45: . Op de 110m horden kwam Adrien Deghelt voor het eerst dit seizoen in de buurt van de WK limiet (13″50), hij liet met een iets te felle meewind van +2,2m/s 13″65 optekenen. Op de 800m bij de vrouwen ging de overwinning naar de Ethiopische Sifan Hassan. Hassan die graag Nederlandse zou worden won in 2’03″84, eerste Belgische werd Sofie Lauwers in 2’11″04. Bij de heren hoopte Jan Van Den Broeck opnieuw op die ideale wedstrijd om die echte snelle tijd te kunnen neerzetten. Het bleek echter opnieuw een niet heel snelle wedstrijd te worden, Jan haalde de overwinning binnen in 1’48″73. In het zog van Jan slaagde Aaron Botterman er in zich te plaatsen voor het EK voor Junioren. Hij liep over de finish in 1’49″22 en voldeed daarmee aan de limiet van 1’49″64.

Alle vooringeschreven deelnemers vindt u hier.

Live-results zijn zaterdag hier ter beschikking.

Algemene info vindt u hier terug.

 

U kunt vandaag weer voluit meetweeten. Gebruik daarvoor de hashtag #mvm