Antoine Gillet, hier in strijd met Jente Bouckaert vorig jaar op het BK outdoor, zal nog  hard moeten werken om de aflossingsploeg te halen. Onder meer Jente Bouckaert en Seppe Thys liepen al sneller dan hem dit seizoen. - Foto: Jasper Jacobs
Antoine Gillet, hier in strijd met Jente Bouckaert vorig jaar op het BK outdoor, zal nog hard moeten werken om de aflossingsploeg te halen. Onder meer Jente Bouckaert en Seppe Thys liepen al sneller dan hem dit seizoen. – Foto: Jasper Jacobs

Na hun Grieks uitstapje vorige week, trokken Timothy Herman en Antoine Gillet dit weekend naar het Turkse Istanbul. Speerwerper Timothy werd 3de in een sterk deelnemersveld. De atleet van Meetjesland wierp met 73m42 een seizoensbeste (2cm beter dan vorige week in Griekenland) en moest enkel een Rus en een Oezbeek voorlaten. Timothy trekt nu terug naar België en vertrekt enkele dagen daarna naar het buitenland voor een wedstrijd in Bosnische Zenica.

Antoine Gillet liep met 47″81 wel minder dan vorige week. De Waal werd daarmee 5de in een wedstrijd die gewonnen werd door de Trinidadiaan Solomon in 45″83.  Antoine Gillet is net als de Borlée’s nog ver verwijderd van een persoonlijk record. Antoines record dateert van vorig jaar en staat op een tijd van 46″03.

Alle info over de meeting van vandaag in het Turkse Istanbul vindt u hier.