Dit weekend vond in het Oostenrijkse Götzis één van de belangrijkste meerkampen ter jaar plaats. Het werd een bijzondere editie want de winnaar bij de vrouwen en de winnaar bij de mannen kwamen beide uit hetzelfde land, Canada. Het was tevens 25 jaar geleden dat dit nog was gebeurd.

Vooraf was al duidelijk dat extreme hoge puntenaantallen niet aan de orde waren door het afzeggen van toppers als Eaton, Hardee, Sanchez en natuurlijk Hans Van Alphen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen liet Olympische kampioene zevenkamp Ennis verstek gaan voor de prestigieuze wedstrijd.

Het was tweemaal iemand uit Canada die mocht vieren in Götzis. Brianne Theisen won bij de vrouwen de zevenkamp met 6376 punten voor twee Nederlandse dames, Nadine Broersen en Dafne Schippers. Sara Aerts gaf voor het afsluitende onderdeel, de 800m, er de brui aan. Dit was te verstaan door haar eerste dag, die volledig in het water viel door geen enkele geldige sprong in het hoogspringen waardoor ze daar 0 punten haalde. Lees hier hoe dat Sara het zaterdag en zondag verging op de andere onderdelen.

Bij de mannen mannen won dus ook een Canadees, Damian Warner. Hij haalde het met 8307 punten voor Carlos Kinne en Gunnar Nixon. Opvallend bij de mannen waren de vele opgevers. Onder meer de Nederlander Eelco Sintnicolaas, de Duitsers Rico Freimuth & Pascal Behrenbruch en de Fransman Kevin Mayer stopten er onderweg mee.

De volledige uitslagen van de zeven- en tienkamp vindt u hier.