Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Na haar rampzalige dag gisteren, begon Sara Aerts dag twee in Götzis opnieuw vol goede moed. Gisteren noteerde ze in de tweede proef van haar zevenkamp, het hoogspringen, geen enkele geldige poging. Ze faalde driemaal op de openingshoogte van 1m60 en haalde bijgevolg 0 punten. Aerts vervolmaakte toch nog de eerste vier proeven en kwam ook vandaag opnieuw aan de bak.

In haar eerste proef van de dag, het verspringen, presteerde ze op niveau. 5m87 was haar beste poging, terwijl haar PR op 6m20 staat. Vorig weekend in Lokeren sprong ze nog 6m02, maar de omstandigheden in Götzis zijn verre van ideaal.

In de namiddag wachtte Aerts nog het speerwerpen en de 800m. In het speer geraakte ze 33m23 ver, goed voor 538 punten. Met een persoonlijke beste van 40m40, kon ze daar niet mee tevreden zijn.

Op de afsluitende 800m kwam de meerkampster niet meer aan de bak. Gisteren al werd mogelijk gedacht aan een nieuwe zevenkamp in het Duitse Ratingen binnen drie weken.

De Nederlandse Daphne Schippers kwam na een uitstekende 6m56 in het verspringen aan de leiding, maar zakte uiteindelijk nog weg naar het brons. Een andere Nederlandse, Nadine Broersen, klom, vooral dankzij een verre 52m37 in het speerwerpen op naar het zilver.

De uitslagen en tussenstanden zijn hier te vinden.