Sara Aerts snelde vorige week nog naar winst op de 100mH in Lokeren. Kan ze vandaag en morgen weer schitteren in Götzis? - Foto: Jasper Jacobs
Aerts opende in Götzis sterk op de 100mH, maar in het hoogspringen ging het fout – Foto: Jasper Jacobs

Sara Aerts begon haar zevenkamp op de prestigieuze Hypomeeting in Götzis veelbelovend. De VAC-atlete tekende met 13″16 op de aanvangsproef, de 100mH, voor de beste prestatie van alle deelneemsters. Met 1100 punten op zak begon ze als leidster vol goede moed aan de tweede proef van de dag, het hoogspringen. Daar ging het echter meteen fout. Aerts faalde driemaal op de aanvangshoogte van 1m60 en wist dus geen punten te sprokkelen. Met nog vijf proeven te gaan mag Aerts bijgevolg een mooi klassement en eventueel bijhorende A-limiet voor het WK in Moskou vergeten.

Even was er twijfel als Aerts haar meerkamp nog zou afmaken. Mogelijks zou ze dan aantreden op een tweede meerkamp binnen een drietal weken in Ratingen (Duitsland).

In elk geval vatte Aerts ook nog het kogelstoten aan. Met een worp van 13m34, bleef ze ruim een meter onder haar persoonlijke beste en zakte ze weg naar de voorlaatste positie in de tussenstand.

Dag één in Götzis werd afgesloten met de 200m. Aerts klokte een redelijk 24″40. Met na vier proeven 2786 punten staat ze 24e (op 26 deelneemsters). Mits een hoogspringprestatie op niveau had Sara Aerts mogen hopen op een 6-8e positie in het totaalklassement.

Een kleine opsteker kan misschien wel haar sterke prestatie op de horden worden. Er wordt immers een geldprijs van €1000 uitgereikt aan de atlete met de beste prestatie (meest aantal punten op één enkele proef).

De uitslagen en tussenstanden zijn hier te vinden. Een live-stream van de wedstrijden is hier te zien.