Over minder dan een week is het weer de beurt aan één van de snelst groeiende Belgische atletiekmeetings, de IFAM outdoor. Zoals jaarlijks vindt deze wedstrijd van hoog nationaal en internationaal niveau plaats in Putbosstadion te Oordegem. Op zaterdag 1 juni belooft het dit jaar weer een schitterende editie te worden. Onder meer Eline Berings, Lander Tijtgat en Jan Van Den Broeck gaan op zoek naar de limiet voor een internationaal kampioenschap. Voor slechts 6 euro kunt u hier trouwens bij zijn. De tickets zijn hier te koop. Het deelnemersveld bij de mannen op de 800m is net als op de andere nummers zeker niet min. Er komen een aantal Belgen aan de start van de dubbele baanronde met de limiet in hun achterhoofd. Stijn Baeten hoeft zich daar geen zorgen meer in te maken, hij heeft de EK-limiet voor Rieti al binnen. De nog maar 18-jarige Antwerpenaar wil vooral bevestigen op de IFAM. Wij stelden hem enkele vraagjes

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

“Ik trok samen met mijn club AC Bonheiden voor het eerst naar het Portugese Albufeira. De trainingsomstandigheden waren daar optimaal. Doordat ik mijn snelheid al wat getraind had tijdens het indoorseizoen, moest ik niet van nul beginnen op stage. Ik liep de tijden die ik moest lopen en dit zonder problemen. Het ging vlotter dan de jaren voordien en daardoor voelde ik dat de vorm goed zat.”

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

“De bedoeling was om in Herentals of in Sint-Niklaas een persoonlijke besttijd te lopen en liefst nog naar de 1’50” toe op de 800m. Ik liep voor Herentals twee wedstrijden om wat ritme op te doen. De tijden waren veel beter dan vorig jaar en daardoor trok ik met een goed gevoel richting Herentals. Op de B-meeting van Herentals verbeterde ik met een dikke 3 seconden mijn record en kon me hierdoor plaatsen voor het EKu20 in Rieti/Italië. “

 Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?


“Op de IFAM hoop ik mijn record dat ik liep in Herentals van 1’49″42. te bevestigen en als de omstandigheden goed zijn misschien dat nog te verbeteren. Ik voel dat de vorm van in Herentals nog altijd niet weg is dus zit er zeker een goede tijd in. Ik ga uitkomen tegen jongens die sneller lopen dan mij en dan is de bedoeling om zolang mogelijk te blijven volgen en sterk te finishen.”

Neem je na de IFAM even een korte stop voor te studeren voor de examens?

“Tijdens de examens beperk ik het trainen tot duurlopen. Ik werk wel 1 maal in de week een snelheidstraining af en de bedoeling is om na de IFAM een uithoudingsblok te zetten om daarna terug snelheid te kunnen trainen. Mijn schema staat helemaal in het teken van het EK. Na de examens las ik dus een mini-stage in om me voor te bereiden op het Europees kampioenschap.”

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.

IFAM