De Japanse tiener Yoshihide Kiryu evenaarde vandaag het wereldjuniorenrecord op de Mikio Oda Memorial in Hiroshima. Hij klokte in de reeksen 10.01 met een rugwind van 0.9m/s. Hiermee evenaart Kiryu het wereldrecord dat sinds 2003 op naam van Darrel Brown staat. Kiryu is bovendien nog steeds eerstejaars junior.

In de finale van de Mikio Oda Memorial bevestigde de Japanner zijn prestatie met 10.03, al werd die prestatie geholpen door teveel meewind (2.7m/s). Met zijn 10.01 is Kiryu nu de snelste 17-jarige ooit op een 100m en het Japanse en Aziatische record komen nu met respectievelijk amper 1 en 2 honderdsten binnen zijn handbereik. 10.01 is overigens de snelste wereldjaartijd van het – weliswaar nog prille – zomerseizoen.

Zijn wereldjuniorenrecord (10.01) bekijk je hieronder.

 

Zijn finale (10.03) bekijk je hieronder