Christophe Lemaitre - Foto: www.atni.be
Christophe Lemaitre – Foto: www.atni.be

Zoals te verwachten viel, moet de topspurter Christophe Lemaitre passen voor het vervolg van het wereldkampioenschap in Moskou. Lemaitre, die in eerste instantie gepland had om deze week nog deel te nemen aan de 200m en 4x100m, bracht vandaag het slechte nieuws naar buiten. “Ik heb inderdaad een hamstringblessure opgelopen tijdens de finale van 100m!” Gisteren leek al duidelijk dat het WK voor de  23-jarige Fransman er op zat. Hij greep immers meteen na de finish naar zijn rechterdij en moest met een draagberrie van de atletiekpiste gedragen worden. Nu is dus duidelijk dat hij enkele weken rust nodig heeft om zijn kwetsuur te laten herstellen. Op het wereldkampioenschap, waar hij toch wel wat van verwacht had, heeft hij nu enkel de 100m kunnen afwerken. Daar werd hij toch wel verdienstelijk 7de in 10″06. Meer info over deze race vindt u trouwens hier, net als de wedstrijdbeelden.