De KBC Nacht in Heusden-Zolder heeft een topper van formaat weten te strikkenAsafa Powell topt de affiche van de 100 meter op zaterdag 19 juli in Heusden-Zolder.

De Jamaicaanse spurtbom Asafa Powell hoeft nauwelijks nog voorgesteld te worden. Met o.m. 4 wereldrecords achter zijn naam en een besttijd van 9.72 op de 100m, draait hij al 10 jaar mee aan de wereldtop in de sprint. Powell besliste gisteren om deze zomer alsnog naar Europa af te zakken en de KBC Nacht was dan ook erg blij om hem te kunnen overtuigen om ook in Heusden present te zijn.

Er is overigens nog heel wat meer om naar uit te kijken dan alleen die 100m. De traditie wil dat de KBC Nacht elk jaar uitpakt met ijzersterke (halve) fondnummers. En dat is dit jaar uiteraard niet anders. De 5000 meter bij de mannen belooft spektakel op te leveren!

Met in de eerste plaats Bernard Lagat. De Amerikaan (ex-Keniaan) behoort op zijn 39ste nog altijd tot de wereldtop. Dat bewees hij nog maar net door de Amerikaanse titel op de 5000 meter te winnen. Ook de gerenommeerde Keniaanse toplopers Augustine Choge (zilver op WK indoor 2012), Kenneth Kipkemoi (Afrikaans kampioen 10.000m), Josphat Bett (wereldkampioen junioren 2008) en Daniel Komen zijn van de partij. En laat ons onze landgenoot Bashir Abdi niet vergetenHij zette totnogtoe in bijna al zijn wedstrijden dit jaar een persoonlijk record neer.

Ook op de 800m staan met Yeimer Lopez en Timothy Kitum twee absolute wereldtoppers aan de start. Lopez is één van de weinige atleten die dit jaar al onder de 1:44 kon duiken. Zijn chrono in Zweden was goed voor de derde beste prestatie van 2014. De Cubaan zal zeker gepusht worden door de aanwezigheid van Timothy Kitum. De 19-jarige Keniaan is een supertalent. Twee jaar geleden – op amper 17-jarige leeftijd – snelde hij in een tijd van 1:42.53 naar brons op de olympische 800 meter in Londen. Met Jan Van Den Broeck en Pierre Balhan komen ook de twee beste Belgen aan de start.

Alle info en tickets via www.kbcnacht.be.

Persbericht Golazo