Olivia Borlée werd vorige zomer twee maal 2de op het BK. Op de 100m moest ze Anne Zagrè voorlaten, op de 200 was Hanne Claes de 'boosdoener'. - Foto: Jasper Jacobs
Olivia Borlée – Foto: Jasper Jacobs

Olivia Borlée is 7de geworden op de de vierjaarlijkse Spelen voor Franstalige landen of regio’s , beter bekend als Jeux de la Francophonie. De 27-jarige zus van Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, liep over haar 100 meter 12″28.  Dat is bijna een seconde trager dan haar persoonlijk beste van 11″39.  Gisteren klokte Olivia nog 12″14 in de reeksen.

De winst op de 100m voor vrouwen ging naar de Française Ayodelé Ikuesan. Zij deed over haar kwart baanronde 11″72 en haalde het zo heel nipt van de Roemeens Andreea Ograzeanu. Nog een atlete uit Frankrijk, Shai-Anne Davis, vervolledigde de top 3.

De volledige uitslag is hier te bekijken.