Florent Caelen - Foto: Jasper Jacobs
Florent Caelen – Foto: Jasper Jacobs

Op zondag 21 april gaat in Antwerpen de 10 Miles & Marathon door. Organisator Golazo verwacht zo’n 35.000 lopers aan de start. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar en daarmee een absoluut record voor de organisatie. Daarmee is Antwerpen ook het grootste van Vlaanderen. “Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert,” zo klinkt het.

Golazo kan bovendien uitpakken met zo’n 2000 starters aan de marathon. Florent Caelen, Abdedlhadi El Hachimi en Gino Van Geyte zullen allicht onderling het Belgisch podium vastleggen. Topfavoriet is de 30-jarige Keniaan Samson Bungei, die vier jaar geleden nog 2:08:36 liet optekenen in Keulen. Hij krijgt steun van landgenoot Kenneth Korir (PR 2:13:10).

Op de 10 Miles gaat winnaar van vorig jaar, Nick Van Peborgh, opnieuw van start. Met Krijn van KoolwijkKim Ruell en Kjell De Hondt krijgt hij de nodige concurrentie. Ook bij de dames zal de Nederlandse winnares van vorig jaar, Anjolie Engels-Wisse, sterke papieren mogen voorleggen tegen onze Veerle Van Linden. Dit jaar valt halfweg (aan 8km) bovendien een extra premie te verdienen met een tussenspurt.

Antwerpen is elk jaar ook goed voor de deelname van tal van Bekende Vlamingen. Aandachtige toeschouwers zullen onder meer Geert HosteFrancesca VanthielenSiska SchoetersSaskia De CosterTine Embrechts, minister-president Kris Peeters, minister Hilde Crevits, burgemeester Bart De Wever en Lesley-Ann Poppe kunnen spotten.
Meer info vind je op de site van de organisatie.