Als eerbetoon aan de slachtoffers en hun familie wordt zondag voor de start van de Antwerp 10 miles een minuut stilte gehouden. De organisatie benadrukt in hun persbericht verder dat de veiligheid – net als andere jaren – volledig op punt zal staan. De veiligheidsdiensten van de Stad Antwerpen zouden wel nog bekijken als er eventueel nog bijkomende maatregelen nodig zijn.

 

Persbericht van de organisatie van Antwerp 10 miles & marathon:

DVV Antwerp 10 Miles & Marathon betuigt medeleven met Boston Marathon

De organisatie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon en de stad Antwerpen betuigen hun medeleven aan iedereen die slachtoffer is geworden van de tragische gebeurtenissen op de Boston Marathon maandag.

Komende zondag vindt in Antwerpen de DVV Antwerp 10 miles & Marathon plaats. Voor de start van de marathon en de 10 Miles wordt een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken.

De organisatie en de stad blijven er van overtuigd dat het, net als de voorbije jaren, een fantastisch loopfeest wordt en hoopt op een recordaantal deelnemers. Op dit moment is er immers geen enkele aanwijzing voor mogelijke problemen tijdens het evenement zondag en dus geen reden tot ongerustheid. De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon heeft al jaren een geoliede organisatie. De veiligheidsdiensten van de Stad Antwerpen bekijken of er bijkomende maatregelen getroffen moeten worden.