Einduitslag zevenkamp
Einduitslag zevenkamp

Het indoorseizoen voor de Nederlander  Eelco Sintnicolaas was op zijn zachts gezegd geen tegenvaller. Het eerste hoogtepunt voor de 26-jarige meerkamper was ongetwijfeld het NK meerkampen in Apeldoorn op 10 februari. Daar bracht  hij zijn eigen Nederlands record van 6175 naar 6341 punten en had hij meteen ook de beste jaarprestatie tot dan toe. Dat beloofde al veel voor het EK in het Zweedse Göteborg. Op dat EK waren alle ogen gericht op de Nederlandse favoriet. Die verwachtingen loste hij dan ook meer dan in… Met zo’n 75 punten op de Fransman Kevin Mayer mocht hij het zevenkampgoud mee naar huis nemen. (met zijn 6372 punten vestigde hij opnieuw een NR)

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

 

 

Eelco is nu al geruime tijd bezig met zijn zomerseizoen. Hij is van plan om zijn seizoen te openen met de prestigieuze meeting van Götzis. Deze meeting is al binnen een maand en een half. Hans Van Alphen (foto) zal er – zoals jullie weten- zijn titel niet kunnen verdedigen.Vorig jaar eindigde Eelco in de Oostenrijkse stad op zo’n 13 punten van Hans Van Alphen op een  tweede plaats. Nu zal hij daar de concurrentie aangaan met de tot nu ongenaakbare Ashton Eaton, die vorig jaar niet deelnam.

Maar de Nederlander zijn hoofddoel is ongetwijfeld het WK in Moskou. Daar hoopt hij zeker op een plaats in de top 5 en misschien wel een plek op het podium. “Ik wil er voor vechten!”, zei hij in een interview met het tijdschrift SPIKES. Lees het volledige gesprek hier.