LagatMorgen start Bernard Lagat in de langste wedstrijd uit zijn carrière. Meteen mag hij ook stevige tegenstand verwachten. De Amerikanen en overigens goeie vrienden Dathan Ritzenhein en Abdi Abdirahman verschijnen ook aan de start.

Ook de Japanners Kento Otsu en Kenta Murayama, de Keniaan Wilson Kipsang en vele andere toppers zullen in New York lopen.

Lagat is helemaal niet zenuwachtig en kijkt enorm uit naar de wedstrijd. Hij voelt zich klaar voor deze wedstrijd. Lagat stelde deze winter nog het Amerikaans record op de 2 mijl scherper. Hij liep toen 8.09.49 op de Millrose Games in New York.

In november vorig jaar wou Lagat een nieuwe uitdaging, hij wou iets nieuw proberen. Op dat moment kreeg hij een mail over de NYC Half in zijn mailbox. Nadat hij de toestemming kreeg van trainer en manager besloot hij om in te gaan op de uitnodiging.

Lagat zegt echter dat zijn focus nog steeds ligt op de 5000m op de piste, de afstand waarop hij deze zomer wil schitteren op de Wereldkampioenschappen in Moskou. Indien hij zich echter niet kan kwalificeren voor de 5000m, zal hij het proberen op de 10000m.

Maar voor zondag ligt zijn volledige focus op de halve-marathon en een tijd onder de 61minuten.

Lees hier een uitgebreidere Engelse versie van dit bericht.