Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Polsstokspringster Aurélie De Ryck timmert op stage in Portugal verder aan haar voorbereiding op het zomerseizoen. Ze concentreert zich in Monte Gordo vooral op loopwerk.

“Er stonden tijdens deze zalige stage inderdaad vooral veel loopsessies op het programma, naast sprong- en strandtrainingen”, meldt Aurélie vanuit de Algarve. “Ten opzichte van de revalidatieperiode werk ik hier ook specifieker op kracht. Daarnaast staat er ook dagelijks dynamische lenigheid op het programma. Mijn hamstrings zijn op een stage nog nooit zo stijf geweest.”

Ook met de geopereerde schouder gaat het goed. “Ik ben tevreden dat ik niet al te veel reactie ondervind. Soms werken de omliggende spieren als beschermingsreactie, waardoor ze wat gespannen zijn. Maar van de blessure zelf heb ik geen last. Ik kan over de stage alleen maar positief zijn. Prachtige accommodatie en trainen in t-shirt, ik mag echt niet klagen.”