foto: Jasper Jacobs
foto: Jasper Jacobs

Pieter-Jan Hannes verdedigt zondag in Hulshout zijn leidersplaats in de CrossCup. Hij bereidt zijn laatste lange veldloop met een stage in Monte Gordo voor.

Pieter-Jan Hannes heeft er inmiddels een week trainingsstage in de Algarve op zitten en blikt tevreden terug. “De Portugezen verklaren me gek, maar na veertien dagen sneeuw in België doen 15°C en zon heel goed. Het is ook lang geleden dat ik op stage nog eens een volledige trainingsweek zoals gepland heb kunnen afwerken. In tegenstelling tot voorgaande stages bleven blessuurtjes en ongemakjes nu helemaal uit. Daardoor heb ik zonder onderbreking kunnen doortrainen. De conditie is dan ook een heel stuk beter dan vorig jaar rond hetzelfde tijdstip”, zegt Pieter-Jan, die samen met Jeroen D’hoedt, Hanne Claes en Auréie De Ryck nog enkele dagen in gunstige omstandigheden kan trainen.

“Kwalitatief ziet zo’n stage er niet echt anders uit dan in België. Maar bij een buitenlandse stage kan je meer op je trainingen focussen. Ik heb hier en ook in de weken daarvoor vooral een brede basis gelegd. Ik heb ook een aantal technische sessies ingelast om meer kracht en snelheid te kweken. “

Zondag loopt Pieter-Jan in Hulshout zijn laatste lange veldloop. “Per ongeluk nog altijd als leider in het klassement. Ik ben ook niet van plan om die leiderstrui zondag af te staan. De trainingen zijn heel goed gegaan en hoewel de trainingen de voorbije maand niet specifiek voor het langere werk waren, verwacht ik de draad van Brussel weer te kunnen opnemen. Of me dat de eerste Vlaamse veldlooptitel zal opleveren, laat ik aan anderen over”