Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs
Door een lichte voetblessure werkte Jeroen D’hoedt op stage in Portugal een aangepast trainingsprogramma af. Via een hoogtestage in Flagstaff wil hij zich op het zomerseizoen voorbereiden.

Jeroen D’hoedt, die al maanden met vermoeidheidsverschijnselen kampt, ziet zijn gezondheid geleidelijk aan verbeteren. “Het gaat wel nog altijd met ups en downs. Na de stage onderga ik nog enkele bijkomende testen om na te gaan of ik mijn herstel nog kan bespoedigen”, meldt Jeroen vanuit de Algarve, waar hij samen met Pieter-Jan Hannes, Hanne Claes en Aurélie De Ryck op trainingsstage is.

“Door het slechte weer in België heb ik wat meer op de weg getraind. Daarbij heb ik een lichte voetblessure opgelopen. Daardoor heb ik mijn trainingsprogramma wat moeten aanpassen. Ik werk in de voormiddag een looptraining op gras af. In de namiddag doe ik alternatieve trainingen, onder meer in het zwembad. Daarnaast besteed ik ook veel aandacht aan mijn kracht- en stabilisatieschema’s.”

Ook Jeroen geniet met volle teugen van de goede trainingsomstandigheden in het zuiden. “We hebben hier samen ook een groepstraining hordentechniek afgewerkt. Daarbij kwam mijn steepleverleden goed van pas.”

Over een terugkeer in competitie durft Jeroen D’hoedt zich voorlopig niet uitspreken. “De kans is heel klein dat ik deze winter nog wedstrijden doe, ook het BK in Oostende laat ik zo goed als zeker aan me voorbij gaan. De planning ligt nog niet helemaal vast, maar ik ga me allicht in Flagstaff op hoogte voorbereiden op het zomerseizoen. Doel is mijn vorm van 2011 opnieuw te benaderen en uiteraard hoop ik me dan ook te kwalificeren voor het WK in Moskou.”