Ben jij op zoek naar de ideale stageplek voor komend voorjaar? Andalusië is bij de Belgische hardlopers nog niet bekend als trainingsoord, maar toch heeft het zuiden van Spanje heel wat te bieden voor (halve) fond atleten. Sinds april 2019 kan je in Aracena, op 1 uur van Sevilla, terecht voor trainingskampen onder begeleiding van voormalig atlete Sandra Schenkel en -wielrenner Fernand Cools. Andalusia Training Camps organiseert er namelijk trainingskampen voor atleten, wielrenners en triatleten op maat. Hun focus ligt op kleine groepen van maximaal 10 atleten om de individuele benadering te garanderen. Wie via Atletieknieuws boekt krijgt trouwens een mooie extra korting.

Waarom Aracena?

Aracena is een pittoresk stadje dat over alle nodige sportfaciliteiten beschikt. Denk aan een gloednieuwe piste, een 25m- zwembad, een krachthonk, een fitness, eindeloze onverharde paden,… En dit allemaal op wandelafstand. Daarnaast is het klimaat vergelijkbaar met de Algarve met dat verschil dat er hier ook in de zomer prima getraind kan worden omwille van de hoogte (700m). Daarenboven is het cultureel leven bruisend en staat de stad bekend voor haar prachtige grotten en mysterieuze kasteel. De landschappen zijn spectaculair en zeer wisselend: je komt er bossen, Keniaanse gravelpaden en prachtige single tracks tegen.

Waarom Andalusia Training Camps?

Wat Andalusia Training Camps anders maakt dan de concurrentie, is dat wij ons focussen op individuele atleten en kleine groepen. We beschikken over ons eigen atletenhuis (mét zwembad), een massagetafel, 10 topracefietsen voor de alternatieve trainingen en we bereiden alle maaltijden zelf. Daarnaast begeleiden we onze hardlopers, indien gewenst, al lopend of met de MTB. Naast de hardlooptrainingen, kan je ook rekenen op begeleide stabilisatietrainingen en yogalessen.

Wie zijn verblijf er boekt, blijft ook niet alleen in Aracena maar wordt ook meegenomen naar de mijnen van Riotinto en het parcours van het WK veldlopen in 2011 in Punta Umbría om daar hun trainingen af te werken. Via Andalusia Training Camps wordt ook op keurige wijze alle transfers van en naar de luchthaven geregeld. Atleten hoeven enkel te denken aan trainen, rusten en eten.

Voor wie?

Voor afstandslopers, van halve fond tot en met de marathon. De focus wordt gelegd op ambitieuze atleten die gericht trainen naar een bepaald doel. Hoewel atleten met hun eigen schema tot bij het kamp komen, wordt een persoonlijk programma voor de trainingsweek opgesteld door de begeleiders. Elke trainingsstage is maatwerk.

Prijs?

  1. Vanaf 650 EUR voor 6 nachten op hotel. Uiteraard is het mogelijk om langer te blijven, de prijs wordt aan de hand van het aantal nachten bepaald.
  2. Vanaf 480 EUR voor 6 nachten in het atletenhuis. Het atletenhuis heeft een capaciteit van 6 atleten.

Voor de lezers van ATNI die vóór 1 januari 2020 hun stage boeken, geven we 10% korting op het verblijf in het atletenhuis. Vermeld hiervoor simpelweg de code ATNI10% bij je reservering (niet cumuleerbaar met andere kortingen).

Meer weten?

Bezoek de website van Andalusia Training Camps via https://www.andalusietrainingskampen.nl/veldlopen/ of https://www.andalusietrainingskampen.nl/hardlopen-en-trailrunning/

Disclaimer: dit bericht komt er op basis van een sponsorovereenkomst. Het betreft commerciële gegevens waarbij Atletieknieuws een overeenkomst aanging met Andalusia Training Camps.