Home » Nieuws » Nationaal » Thomas Van der Plaetsen ziet vechtlust beloond met plaats 9 in Doha
Foto: Jeroen De Meyer

Thomas Van der Plaetsen ziet vechtlust beloond met plaats 9 in Doha

Thomas Van der Plaetsen is als negende geëindigd in de tienkamp op het WK in Doha. Hij totaliseerde 8.125 punten. In de afsluitende 1.500 meter werd hij dertiende in 4’43″95.

Zijn eerste dag was bijzonder moeizaam, maar de tweede dag was zonder meer goed bij Van der Plaetsen met onder meer een tweede plaats in het polsstokspringen en een vierde plaats in het speerwerpen. In de afsluitende 1.500 meter nam hij initiatief in een pelotonnetje dat middenin de wedstrijd liep, maar in het slot stroomde de energie uit zijn lichaam en viel hij terug.

Van der Plaetsen zet met zijn negende plaats wel zijn beste resultaat ooit neer op een WK. Dat is de beloning die hij krijgt voor de volharding. VDP begon met hernieuwde moed aan de tweede dag na een bijzonder frustrerende eerste dag.