Home » Nieuws » Internationaal » EK Beloften: Lars Van Looy kan geen plaats in de hoogspringfinale afdwingen
Lars Van Looy - Foto: Quinten Lafort

EK Beloften: Lars Van Looy kan geen plaats in de hoogspringfinale afdwingen

In de kwalificaties van het hoogspringen heeft Lars Van Looy zich niet kunnen verzekeren van een finaleplaats op het EK voor beloften. Van Looy overbrugde de 1m97 en 2m02, maar een sprong over 2m07 kreeg hij niet voor elkaar. Voor een plaats bij de beste 12 was 2m16 nodig.

Lars Van Looy, die zich eind april al verzekerde van dit EK met een sprong over 2m16, begon met een nulsprong aan zijn competitie. Bij zijn tweede poging op 1m97 wipte hij wel vlot over de lat. Op 2m02 kende de hoogspringer opnieuw pech. Bij zijn tweede sprong leek de lat te blijven liggen, maar die ging uiteindelijk alsnog tegen de grond. De laatste poging was wel een goede. Op 2m07 kreeg Van Looy de puzzelstukjes niet meer samen en ging de lat drie keer naar beneden. Met 2m02 strandde de hoogspringer op de 26e plaats.

“Het was teleurstellend vandaag. Na mijn tweede poging op 2m02 had ik het gevoel dat ik weer in de wedstrijd kwam, maar daarna bleef ik mijn aanloop verlengen. Dan weet je eigenlijk dat het een verloren zaak is. Ik ga mij proberen herpakken en proberen om op het BK nog een goede prestatie neer te zetten”, aldus Van Looy.