Home » Nieuws » Nationaal » Zes Belgen zijn nu al geplaatst voor EK in Berlijn
Hanne Maudens - foto: Jasper Jacobs

Zes Belgen zijn nu al geplaatst voor EK in Berlijn

De KBAB maakte vrijdag de minima voor het EK in Berlijn in 2018 bekend. Zes Belgen zijn daardoor nu al geplaatst voor dat Europees kampioenschap, al moeten ze wel nog vormbehoud tonen.

Marathonloper Koen Naert wist zich in april van dit jaar als eerste voor Berlijn te plaatsen. Hij moet wel zijn vormbehoud nog bewijzen met een halve marathon in 1u06, maar dat mag voor hem nooit een probleem vormen.

In de 10.000m wisten twee andere specialisten van de lange afstand zich al te kwalificeren: het gaat om Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi. Zij moeten komende zomer nog onder de 13’40 duiken in de 5.000 meter om hun vormbehoud aan te tonen.

Op de zevenkamp wordt het nog mooier, want daar zijn er zelfs al drie Belgische gelukkigen. Nafi Thiam, Hanne Maudens en Noor Vidts mogen zich opmaken voor een reisje Berlijn. In drie van de zeven disciplines moeten ze nog aan 97 procent van hun prestatie van in Götzis komen om te bewijzen dat de vorm er nog is. Tienkampers Thomas Van Der Plaetsen en Niels Pittomvils zijn nog niet gekwalificeerd.

Geef een reactie