Het was al een poosje geleden, maar na zo’n twee wedstrijdarme maanden mocht Renée Eykens gisteren nog eens een 800 meter afwerken. De voetblessure die haar al een hele eind parten speelt is nog niet volledig van de baan, maar met 2’02″65 staat Eykens toch opnieuw in de uitslagen. De KAPE-atlete eindigde hiermee als derde op de Memorial Rasschaert, enkel een Amerikaanse en Canadese atlete bleven haar maar net voor.

Eykens kent allesbehalve een ideale voorbereiding richting het EK in Berlijn, waarvoor ze al geruime tijd gekwalificeerd is. De Nacht van de Atletiek moest ze vorige week nog laten schieten, met de Memorial Rasschaert in Ninove kon ze gisteren toch nog een laatste maal haar benen testen richting het Europees kampioenschap dat over ruim op week van start gaat. Bekijk hierboven Eykens’ analyse en luister naar haar verwachtingen voor het EK.