Bij de beloften ging Isaac Kimeli voor een medaille. De atleet uit Halle volgde heel de wedstrijd attent voorin maar zakte op het einde volledig door het ijs. Steven Casteele liep een constante wedstrijd en werd 45ste ondanks steken in de zij. 

Kimeli was vanaf de start nooit weg te slaan uit de top vijf en nam regelmatig het commando over van de Britse lopers, die een coup probeerden te plegen met hun team. De kopgroep van een twintigtal lopers werd stilaan uitgedund en bij het ingaan van de laatste ronde bleven nog tien lopers over tot de Duitser Amanal Petros een verschroeiende versnelling plaatste. Hierdoor bleven er slechts vier lopers over met daarbij ook Kimeli, de Brit Jonathan Davies en mede-topfavoriet Carlos Mayo. Bij de volgende prik van de Duitser moest Kimeli lossen. De atleet van Tim Moriau zakte meteen weg en zou later ook nog eens gevallen zijn.  Steven Casteele kreeg tijdens de wedstrijd af te rekenen met steken in de zij maar kon toch enigszins de schade beperken. Uiteindelijk moesten beiden heren tevreden zijn met de respectievelijk 38ste en 45ste plaats. De winst was voor de Brit Jonathan Davies, die het haalde Carlos Mayo en Amanal Petros.