De selectievoorwaarden voor het EK veldlopen in Brussel van aankomende winter zijn bekend. In alle leeftijdscategorieën mag de top zes van het BK in Hulshout zich opmaken voor deelname aan het EK. Voeg daar nog de gemengde aflossingsploeg aan toe en België vaardigt een voltallige selectie van 42 atleten af.

De voorbije jaren bestond er vaak heel wat commotie rond de Belgische selectie voor het EK veldlopen. Nu het toernooi op 10 december 2023 opnieuw naar Brussel komt, wordt er wel geopteerd voor eenvoudige criteria en een ruime selectie. Binnen alle leeftijdsgroepen, van junioren tot senioren, wordt het maximum toegelaten aantal van zes atleten uitgestuurd. Ook voor de mixed team relay, de discipline waarin België in 2021 het brons wegkaapte, wordt een ploeg geselecteerd. Het BK in Hulshout op 19 november zal dienen als selectiewedstrijd. Bij zowel vrouwen als mannen – en in elke leeftijdscategorie – zal een plaats in de top zes van het BK lange cross recht geven op deelname aan het EK. De selectie voor de gemengde aflossingsploeg zal bestaan uit de drie beste mannen en vrouwen van het BK korte cross.

U kan de selectiecriteria er hier zelf op nalezen.