Veerle Dejaeghere stond als enige Belgische aan de start bij de senioren vrouwen. Dat deed haar echter niets, want de atlete uit Ardooie finishte knap als veertiende in een sterk internationaal veld. Dat is haar tweede beste prestatie ooit op een EK veldlopen. De Nederlandse Sifan Hassan won zoals verwacht het goud.

We zagen een toch ietwat gespannen Dejaeghere aan de start, die helemaal rechts alleen in een box kon starten. Na een rustige start schoof ze stelselmatig op terwijl de Roemeense Ancuta Bobocel er vooraan duchtig de pees oplegde. De Nederlandse Sifan Hassan nam na een ronde het commando over en begon zo aan haar one-woman-show. Dejaeghere volgde op dat moment op plaats 35 op een vijftal seconden van Hassan. Terwijl Hassan vooraan verder wegliep met de Spaanse Trihas Gebre, begon Dejaeghere aan haar inhaalrace. Zo sloop ze in de vierde ronde de top twintig binnen. In diezelfde ronde legde Hassan ook de basis voor haar overwinning. De Nederlandse met Ethiopische roots toonde zich veruit de sterkste van het pak en won met de vingers in de neus. Ze pakte daarmee twee jaar na haar beloftentitel nu ook de Europese titel bij de senioren. De Britse Kate Avery finishte als tweede en de Noorse Karoline Bjerkeli Grovdal pakte brons. Maureen Koster werd negende. Dejaeghere won in de laatste twee ronden nog zes plaatsen en finishte als veertiende. Daarmee loopt ze al voor de vierde keer in haar lange carrière top twintig op een EK veldlopen.