Nafissatou Thiam krijgt een concurrente minder op het komende EK in Zürich. De Nederlandse Dafne Schippers heeft immers gekozen om niet deel te nemen aan de zevenkamp, wel aan de 100, 200 en 4×100 meter.

Dafne Schippers toonde al eerder dit seizoen dat ze over een topvorm beschikt, maar toch verbaasde ze ietwat zaterdag te Glasgow door twee nationale records te klokken. Op de 100m haalde ze met 11″03 het record van Nelli Coomon (11″08) af de tabellen, op de 200m verbeterde ze haar eigen NR gelopen op de meerkamp in Gotzis (22″35) met 22″34. Achteraf uitte Schippers zich natuurlijk zeer tevreden en wist ze nog niet helemaal goed of zo voor de zevenkamp of de sprint zou kiezen op het EK in Zürich. Op de beide nummers staat ze er immers goed voor. In overleg met haar coach heeft ze vandaag dan toch laten weten dat ze voor de sprintnummers kiest. “Het is voor mij geen afscheid van de meerkamp, ik ben nu gewoon nieuwsgierig naar wat ik kan op de sprintnummers op het EK als ik me daar ga op focussen.”