Krijn Van Koolwijk startte dit zomerseizoen met één hoofddoel: het EK in Zürich. Het minimum van 8’35″55 leek binnen zijn mogelijkheden te vallen indien alles meezat. Vermits de 32-jarige atleet uit Tessenderlo kampt met vermoeidheid heeft hij de chrono’s die hij verwacht had, nog niet zien verschijnen. Het EK heeft hij inmiddels reeds uit zijn hoofd gezet, maar het BK alle categorieën in Brussel is nog altijd een doel. Wij stelden Krijn enkele vraagjes.

Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws

Dag Krijn, hoe is 2014 tot nu toe voor jou verlopen? 

“Tot nu toe houd ik wat gemengde gevoelens over aan 2014. Ik ben redelijk tevreden over mijn winterseizoen en zeker over mijn laatste 2 wedstrijden, maar het zomerseizoen had ik me toch anders voorgesteld.”

Hoe staat het met de vorm op dit moment? Hoe voel je je tegenover vorig jaar deze tijd?

“Ik ben beter in vorm dan vorig jaar maar door de vermoeidheid komt het er niet echt zo uit zoals ik zou willen. T.o.v. vorig jaar voel ik me wel een pak beter, alleen ben ik een beetje te vermoeid maar hopelijk komt dat terug snel in orde.”

Welke wedstrijden plan je de komende weken en maanden? Ga jij ook nog op zoek naar die EK-limiet op de 3000m steeple?

“Ik ga het BK steeple nog meedoen en dan is het een beetje zien wat we de rest van het seizoen gaan doen. Het EK in Zürich was in eerste instantie mijn hoofddoel, maar het kwam er niet echt uit zoals we na de winter gehoopt hadden. Ik heb daarom al redelijk snel dat doel uit mijn hoofd gezet. Voor het zomerseizoen moet alles meezitten: wedstrijden, het weer, trainingen, rust en scherpte en het zijn die laatste 2 factoren die ik op dit moment ontbreek.”

Wat zijn jouw overige doelen dit seizoen?

“Ik ga zeker proberen mijn Belgische titel steeplechase te verlengen en dan gaan we verder kijken. Misschien dat ik me in de toekomst wat meer op het langere werk ga toeleggen, maar dat moeten we nog bekijken als het zover is. Het belangrijkste nu is gezond te blijven zodat we verder kunnen trainen en met een goeie basis de winter starten.”