Het is niet het jaar van Hans Van Alphen. Nadat de nationale recordhouder op de tienkamp eerder moest passen voor Götzis moet hij nu ook de meerkampen van Madeira, zijn laatste kans op een EK-ticket, laten vallen. Een nieuwe blessure aan de achillespees is de boosdoener.

Van Alphen miste een groot deel van 2013 door een enkelblessure. Begin deze winter pikte Van Alphen enkele individuele nummers mee en leek hij aan de beterhand. Een blessure aan de kniekuil weerhield hem echter van deelname in Götzis, al zagen we hem bijvoorbeeld wel aan het werk op de Flanders Cup in Lokeren. Hij was toen, naar eigen zeggen, nog zeker niet topfit, maar het ging de goede richting uit. Nu ook de Europabeker meerkampen van Madeira in het water vallen, is het EK in Zürich voor Van Alphen helaas gaan vliegen.

Het was trainer Wim Vandeven die het nieuws bevestigde. “Hans sukkelt met de achillespees van de linkervoet, waardoor hij vooral in het hoogspringen en in de 110m horden niet voluit kan gaan”, aldus Vandeven in Gazet van Antwerpen. “We mikken nu op de tienkamp van Talence eind september”, gaat Vandeven verder. “Daar wil Hans met een deftig resultaat dit zomerseizoen alsnog in schoonheid afsluiten.”