Met alle gekte rond het WK indoor in Sopot zouden we het nog bijna vergeten: er staat op zondag een Belgisch veldloopkampioenschap op de agenda. Een tijdje geleden peilden we bij u, onze geliefde lezer, naar uw favorieten voor eindwinst. De resultaten waren bijzonder overtuigend.

“Gouwe ouwe” Veerle Dejaeghere haalde het met maar liefst 89% van de stemmen. Duidelijk niemand die eraan twijfelt dat de Ardooise morgen, in afwezigheid van Almensh Belete,  haar eindzege in de CrossCup veilig stelt. Met een vijfde nationale crosstitel zou Dejaeghere trouwens al haar 13e eindzege in de CrossCup binnenhalen. For what it’s worth, Veerle Van Linden, inderdaad al een jaar lang “best of the rest” (op zich zeker verdienstelijk), haalde 5% van de stemmen en werd tweede.

Bij de mannen is de situatie moeilijker in te schatten. Jeroen D’hoedt haalde in de laatste twee manches zijn slag thuis, maar heeft in het CrossCup-klassement wel 5 punten goed te maken op Gentenaar Bashir Abdi. Degene die morgen wint, haalt in elk geval de eindzege binnen. TEW-student D’hoedt staat er volgens u het beste voor. U stemde immers in bijna twee derden van de gevallen op de Hallenaar. Geboren Somaliër Abdi haalde 15% van de stemmen, terwijl de fanbase van Mathijs Casteele ook goed was voor 8% van de stemmen.

We houden u morgen alvast op de hoogte! Een ruime voorbeschouwing van het BK veldlopen leest u hier.

[poll id=”13″] [poll id=”14″]