We mogen ons stilaan opmaken voor een volgend groot atletiektoernooi. Over ongeveer een week wordt in het Italiaanse Chia (Sardinië) het EK veldlopen georganiseerd. Op wie van de twaalf Belgische deelnemers zet u uw geld?

Vorig jaar was in het Franse Hyères natuurlijk Louise Carton de absolute ster. Een lange en moeilijke weg werd beloond met een schitterende gouden medaille. Dit jaar heeft de West-Vlaamse voor een startbewijs bij de senioren gekozen en ook bij de andere categorieën ziet de selectie er grondig anders uit dan vorig jaar. Geen ploeg bij de junioren en senioren mannen dit keer, wel bij de beloften mannen. Isaac Kimeli lijkt daar de absolute nummer één, maar ook zijn vier kompanen mogen zeker ambitieus zijn.

In totaal werden twaalf Belgen geselecteerd, enkel de beloften mannen strijden zowel voor het individuele als voor het ploegklassement. Maar welke Belgische landgenoot zal in Chia de beste eindnotering (of zelfs medaille) kunnen voorleggen? U kunt hieronder één stem uitbrengen! Zaterdagmiddag 3 december 12u00 wordt de poll gesloten. Succes!

[poll id=”25″]