Thomas Van Der Plaetsen staat aan de vooravond van een mogelijke medaille op het WK indoor in Sopot. De Deinzese tienkamper moet enkel de afsluitende 1000m nog tot een goed einde volbrengen om (minstens) brons mee naar huis te nemen. Sporza stootte op de Universiadekampioen terwijl die op een taxi stond te wachten.

“Ik moet focussen op mijn eigen race”, klinkt Van Der Plaetsen hoopvol. “Ik heb een achttal seconden speling op Eelco Sintnicolaas, op de andere al meer dan 10 seconden. Ik sta er dus redelijk goed voor.” Van Der Plaetsen heeft bovendien ook zijn eigen Belgisch record op de zevenkamp in zicht. Een tijd onder de 2’47 is voldoende om dat scherper te stellen.

“Ik moet gewoon mijn beste race lopen, als ze mij dan kloppen, is het hun verdienste, maar ik heb er vertrouwen in”, sloot de atleet van AC Deinze af.

Bekijk het interview hier.

U kunt live volgen hoe Van Der Plaetsen het ervan af brengt op deze link.

Wij duimen alvast.