Hermes Atletiek Club Oostende beter bekend als HCO zal op het komende Europese kampioenschap veldlopen vertegenwoordigd worden door één atlete. Junior Louise Carton liep op de CrossCup-manche in Roeselare immers als eerste over de streep waarmee ze een rechtstreeks ticket naar Belgrado beet had. Carton behaalde afgelopen zomer op het EK voor junioren in Rieti nog een 4de plaats op de 3000m, maar zo hoog mikt ze in Servië niet. “Met een plaats binnen de eerste 20 keer ik tevreden terug huiswaarts.” Lees hieronder een interview met Louise Carton.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

*Hoe verliep Roeselare? Vlot gewonnen? Goed hersteld?

“Ik voelde mij echt goed voor Roeselare, maar de wedstrijd zelf rond het Schierveldestadion ging niet zo vlot. Het goeie gevoel van de trainingen kon ik niet volledig in de wedstrijd leggen. Maar goed, opdracht was om als eerste te eindigen en dat deed ik. Astrid Verhoeven was zeer sterk, maar ik had op het einde nog iets over en dat maakte het verschil.”

*Hoe hoop je te presteren in Belgrado?

“Ik denk dat het parcours mij meer zal liggen dan dat in Roeselare. Met een plaats binnen de eerste 20 keer ik alvast tevreden huiswaarts.”

*Naar welke Belgische prestatie wordt het uitkijken?

“Ik kijk uit naar alle Belgische prestaties. Ik hoop dat we in Belgrado allemaal een mooie wedstrijd zullen lopen en wie weet wordt dit wel beloond met één of meer medailles.”

*Ik ga naar Belgrado en ik neem mee….

“Mijn goeie benen!”