wk moskou logoEzekiel Kemboi heeft in Moskou de wereldtitel op de 3000m steeple op zijn naam geschreven. Kemboi wordt daarmee allicht de grootste steepleloper aller tijden. Hij haalde immers de laatste zes WK’s al medailles binnen, waarvan drie gouden en drie zilveren. Tussenin werd hij eveneens tweemaal Olympisch kampioen.

Kemboi (8’06″01), ook gekend van zijn aparte manier van vieren, haalde het voor zijn jongere landgenoot Kipruto (8’06″37). De Fransman Mekhissi, Europees niet te kloppen, stapelt de ereplaatsen op WK’s en Olympische Spelen op. Hij vervolmaakte in Moskou het podium in 8’07″86. Eervolle vermelding eveneens voor de Amerikaan Evan Jager. De 24-jarige met de blonde lokken ging lang mee met de kopgroep en werd uiteindelijk vijfde in 8’08″67.

 

Alle resultaten zijn hier te volgen. Live-uitslagen vindt u hierTV-uitzending en live-stream zijn te vinden op Sporza.

Alle artikels over het WK in Moskou vindt u hier. Het overzicht van de Belgen in de Russische hoofdstad vindt u dan weer hier.