Sofie Gallein is er op een meeting in Madrid niet in geslaagd zich te plaatsen voor het EK op de 3000m steeple, al scheelde het niet veel. Gallein, die studeert in de Verenigde Staten, kwam over de meet in 9’57″17 en bleef daarmee minder dan drie seconden boven het gevraagd minimum.

Sofie Gallein, die in België onder de vleugels van Veerle Dejaeghere de kneepjes van het steeplelopen aangeleerd kreeg, bleef donderdagavond op de World Challenge in Madrid steken op 9’57″17. Daarmee voldeed ze net niet aan het gevraagde minimum van 9’54″28 voor deelname aan het EK in Amsterdam, dat binnen twee weken doorgaat.

Gallein heeft een persoonlijke beste van 9’52″66 op de 3000m met hindernissen en vertegenwoordige ons land vorig jaar al op de Universiade.

Dit weekend is de laatste kans voor atleten die zich nog niet kwalificeerden voor het EK. Met vandaag en morgen het Belgisch Kampioenschap in Brussel hopen wij alvast nog op enkele limieten!