Sara Aerts moet forfait geven voor de reeksen van de 100m horden die morgen worden gelopen. Ze heeft nog steeds last van een hamstringblessure die ze een kleine drie weken geleden opliep in Ninove. Daar liep ze in de reeksen de limiet voor het WK in Moskou, maar in de finales greep ze na het overschrijden van de laatste horde naar haar hamstring en viel ze teleurgesteld in het gras (foto). Ze dacht immers meteen dat het wereldkampioenschap in gevaar kwam. Nu blijkt dus dat ze nog altijd last heeft aan haar hamstring en ze dus morgen niet kan meedoen aan de reeksen van de hoge horden. “Sara heeft iets te veel pijn om goed te kunnen lopen. We nemen geen risico’s en blijven voortwerken met het oog op de Memorial”, zegt Wim Vandeven, de coach van Sara Aerts, aan Sporza.

Aerts moest eerder vorig jaar al geblesseerd opgeven tijdens het EK in Helsinki met een hamstringblessure en ook op de Olympische Spelen in Londen kon ze haar wedstrijd niet afmaken. Toen was een spierscheur in de kuit de boosdoener.

Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws