Vorige maand vervolmaakte de 6-jarige Keelan Glass al een halve marathon, maar de amper 5-jarige Anthony Russo besloot nog straffer te doen. Anthony dook bovendien zo’n 25 minuten onder de tijd van zijn jaartje oudere collega-kleuter.

Toen enkele weken geleden de 6-jarige Keelan een halve marathon in het Amerikaanse Texas vervolledigde, waren de reacties al bijzonder verdeeld. Anthony Russo is nog een jaar jonger, maar waagde zich afgelopen weekend aan de halve marathon van New Jersey. De kleuter finishte de helft van de meest legendarische loopafstand in 2u22’25, 40 minuten sneller dan elke andere leeftijdsgenoot ooit deed. Anthony is meteen de jongste Amerikaanse “atleet” die sneller dan 2u30′ liep.

“Vorig jaar zei mijn zoon dat hij wou sporten”, deed papa Nick het verhaal. “We gingen een eerste maal een kilometer lopen en dat bleek niets voor hem. Even later liep hij zijn eerste wedstrijd over 5 kilometer. Sindsdien bouwen we op en hij verteert het allemaal zonder problemen. We willen het hem niet afnemen, want hij geniet ervan. Hem verbieden te lopen, zou pas een schande zijn.”

Over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van hun kleuter zijn de ouders gerust. “We hebben sportdokters en fysiologen geraadpleegd“, verzekert mama Olivia. “We doen dit niet zomaar. We houden hem zeker tegen als hij knie- of enkelpijn krijgt.”