Keelan Glass finishte bij haar debuut op de halve marathon vorig weekend in 2u47’30. Een prestatie die op de Showdown halve marathon in het Amerikaanse Texas verder onopgemerkt zou blijven… ware het niet dat Keelan amper 6 jaar is.

Keelan Glass gaat pas naar het eerste leerjaar, maar voltooide samen met haar mama de 21 kilometer en haalde daarbij bovendien geld op voor een lokaal gezondheidscentrum. Dat de jonge Keelan al zo vroeg met lopen begon, was niet verwonderlijk. Al vroeg na de bevalling ging haar mama Tracy met de buggy lopen, want ze was zelf een vrij actieve triatlete. Toen ze ouder werd, ging Keelan steevast meefietsen, maar algauw wilde ze zelfs meelopen. “En zo ging de bal aan het rollen. Ze was gewoon niet te stoppen”, klonk mama Tracy.

Dat Keelan nu een halve marathon voltooide, lijkt allerminst een eindpunt. “Ik vind het bijzonder leuk om te lopen, zeker als ik het voor andere mensen kan doen. Ik zou graag een marathon lopen als ik 10 ben”, klonk Keelan ambitieus, al zouden haar ouders die boot nog even willen afhouden.