De Belgian Cheetahs hebben hun opdracht volbracht in de reeksen van de 4x400m. Naomi Van den Broeck effende het pad voor de rest van de dames door als eerste de stok door te geven. Een hele sterke Imke Vervaet en Cynthia Bolingo gaven die positie niet meer af. Slotloopster van dienst was Camille Laus die zo’n cadeau niet weggeeft, al maakte ze het wel nog heel spannend. Ze pakte nog net het laatste rechtstreeks ticket met 3’25”16.

De Belgian Cheetahs zijn opnieuw een finaleplaats rijker op een internationaal kampioenschap. Startloopster Naomi Van den Broeck had daar een belangrijk aandeel in. Zij wervelde als een raket over de blauwe piste en maakte indruk met haar splittijd van 51″08. Het stokje van de Belgen werd als eerste doorgegeven en Imke Vervaet liep nog wat steviger naar de leiding alvorens Cynthia Bolingo te piloteren.

Foto: Erik van Leeuwen

Bolingo deed wat ze moest doen en gaf de leiding door aan Camille Laus. Die laatste maakte het wel nog heel spannend want van achteruit waren ze stevig aan het oprukken. Ierland en Frankrijk overvleugelde haar nog, maar op Spanje hield ze nog net negen honderdsten over. Met een eindtijd van 3’25″16, hun snelste tijd van het seizoen, was de rechtstreekse kwalificatie binnen.

SPLITS

Naomi Van den Broeck: 51″08
Imke Vervaet: 50″82
Cynthia Bolingo: 51″53
Camille Laus: 51″73

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in