De Belgian Tornados hebben zich eenvoudig verzekerd van een plaats in de EK-finale. Florent Mabille kroop in de startblokken en gaf Robin Vanderbemden de stok in vierde positie door. Christian Iguacel werd knap als eerste gelanceerd en wisselde ook als eerste met Dylan Borlée. Die laatste liep gecontroleerd naar een rechtstreeks finaleticket in een snelle 3’01″09.

De vice-Europese kampioenen op de 4x400m kunnen morgen weer meestrijden om Europees goud. De eerste stap richting de finale werd genomen door Florent Mabille. Hij gaf als vierde het stokje door aan Robin Vanderbemden die in één ruk de koppositie innam. Christian Iguacel  moest na de wissel enkel een Fransman voor laten gaan. In de laatste rechte lijn rolde hij die weer op zodat slotloper Dylan Borlée in een zetel zat.

Borlée kon relatief gecontroleerd zijn ronde afwerken. Hij moest in de top drie blijven om rechtstreeks door te stoten en deed dat ook. Met een tweede plaats in 3’01”09 waren de Belgian Tornados verzekerd van de finale.

SPLITS:

Florent Mabille: 45.73
Robin Vanderbemden: 44.62
Christian Iguacel: 45.27
Dylan Borlée: 45.47

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in