De Belgian Falcons zijn er voor de tweede keer op rij bij in een EK-finale. Kobe Vleminckx, Ward Merckx en Antoine Snyders deden de eerste 300m het nodige. Simon Verherstraeten rondde het aflossingsrondje in stijl af door nog naar de tweede plaats te lopen. Met 38”55 duiken ze dertien honderdsten onder het BR.

In de reeksen van de 4x100m hebben de Belgian Falcons hun visitekaartje afgegeven. Vanuit baan negen begon Kobe Vleminckx aan de recordrace. Hij pakte meteen de leiding en wisselde met Ward Merckx. De VAC-atleet verloor enkele plaatsen, maar Antoine Snyders won er op zijn beurt weer één. Hij stuurde als derde slotloper Simon Verherstraeten op pad. Die perste er nog een mooie tweede plaats uit, goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de finale.

De eindtijd mocht er eveneens wezen. 38″55 is een gevoelige verbetering van hun BR en de vijfde tijd van alle landen. Enkel een virtuele olympische kwalificatie ontbreekt nog om 100% alle doelen af te kunnen vinken. Daarvoor is minstens een chrono onder de 38″30 nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in