De 100m-specialisten hebben zich zonet niet kunnen plaatsen voor de EK-finale. Rani Rosius kon met haar gebruikelijk eindschot dit keer niet de voorhoede bestormen. Ze finishte als vijfde in 11”25. Ook Delphine Nkansa kon niet doorstoten. Zij liep wel haar beste race ooit en verlaat de blauwe piste met een nieuw PR van 11”21.

De Europese sprinttop lijkt op dit moment nog een klein maatje te groot voor Rani Rosius en Delphine Nkansa. Het duo probeerde zich te plaatsen voor de EK-finale van de 100m, maar geen van beiden bracht deze opdracht tot een gewenst einde.

Rosius mocht als eerste de finaledroom opbergen. Zij kon dit keer niet rekenen op haar goed eindschot en eindigde als vijfde in 11″25, vijf honderdsten boven haar chrono van gisteren in de reeksen. Enkele minuten later moest ook Nkansa haar meerdere erkennen in een Dina Asher-Smith en co. Onze landgenote zag de Britse onder de elf seconden duiken, de snelste tijd van het hele veld, en zette zelf de vierde chrono uit haar reeks neer. 11″21 was haar aandeel, goed voor een PR van één honderdste. De atlete kan zichzelf dus weinig kwalijk nemen.

Nkansa en Rosius werden uiteindelijk twaalfde en dertiende van Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in